Bi Coin Bi Haber

Twitter, Elon Musk’a dava açtı!

Twitter Inc., Tesla CEO’sunu sosyal medya platformunu 44 milyar dolara satın alma anlaşmasını gerçekleştirmeye zorlamak için Elon Musk‘a dava açtı. Twitter, Musk’ın şirketle anlaşmayı imzaladıktan sonra anlaşmayı defalarca ihlal ettiğini iddia ediyor.

Twitter v. Elon Musk: Dava Savaşı Başlıyor


Twitter Inc. (NYSE: TWTR), sosyal medya platformunu satın alma anlaşmasından caydığı için Tesla ve Spacex CEO‘su Elon Musk’a dava açtı. Delaware Chancery Mahkemesi‘nde açılan davada Musk ve şirketleri – X Holdings I ve X Holdings II – sanık olarak gösteriliyor.

Twitter’ın iddiası:

Musk, imzaladığı anlaşma artık kişisel çıkarlarına hizmet etmediği için Twitter’a ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddediyor.

Dava, Elon Musk’ın Twitter ile anlaşmayı imzaladıktan sonra bu pazarın düştüğünü ayrıca Tesla’daki hissesinin değerinin de dolayısıyla kişisel servetinin Kasım 2021 yaşadığı zirveden sonra 100 milyar dolardan fazla zarara uğradığı şeklinde açıklıyor.

Sosyal medyada dev olan Twitter, Tesla CEO’su Elon Musk‘ın “çıkış stratejisinin bir ikiyüzlülük modeli olduğunu vurguladığı, “Birleşme anlaşmasını imzaladığı tarihten bu yana Elon Musk, Twitter’ı ve anlaşmayı defalarca kötülediği Twitter için iş riski ve hisse fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı yarattı” şeklinde iddialarda bulundu.

Elon Musk’ın, Bitcoin.com haberin daha önce bildirdiği üzere Twitter’ın anlaşmayı esaslı bir şekilde ihlal ettiği yönündeki iddialarına ilişkin olarak Twitter, ” Tarafımıza söylenen bu iddialar bahanedir ve hiçbir dayanağı yoktur” diye ısrar etti. Twitter daha sonra bu konuyu detaylandırarak :

Buna karşın Musk, piyasa dönmeye başladığından beri bu anlaşmaya karşı hareket ediyor ve bu süreçte birleşme anlaşmasını defalarca ihlal etti.

Twitter ekledi:

Sanıkların ihlalleri ve yarattıkları belirsizlik nedeniyle Twitter onarılamaz zararlarla karşı karşıya.

Dava şöyle diyor: “Musk ve varlıkları daha fazla ihlalden men edilmeli, birkaç kapanış koşulunu yerine getirmek için çalışma yükümlülüklerine uymaları emredilmeli ve bu koşulların yerine getirilmesi üzerine kapatılması emredilmelidir.”

Sosyal medya devi, birleşme anlaşması ve Musk’ı satın alma anlaşmasını gerçekleştirmeye zorlayan bir emir kapsamında izin verilen ölçüde yardım istiyor.

 

Kaynak : bitcoin.com

Bunlarda Hoşunuza Gidebilir