Güney Kore hükümeti, 2025 yılına kadar tüm kripto kazançlarına yüzde 20 vergi uygulama planlarını erteledi. Perşembe günü, hükümet yetkilileri, durgun piyasa koşullarını ve yatırımcıyı hazırlamak için gereken zamanı gerekçe göstererek kripto vergi politikasını 2025’e erteleyerek yeni vergi reform planlarını açıkladılar. koruma önlemleri.
Duyuru, ülkenin milletvekillerinin sanal varlıkları vergilendirme planlarını Aralık ayında 2023’e kadar ertelemesinin ardından geldi. Bir yılda 2,5 milyon KRW’yi (1.900 $) aşan kripto kazançlarına yüzde 20 ek vergi koymaya yönelik ilk plan değişmedi. Gecikmenin bazı nedenleri, genel olarak olumsuz olan mevcut küresel piyasa görünümüne bağlandı. Yasa koyucular ayrıca yatırımcı koruma önlemlerine hazırlanmak için gereken süre konusunda da endişeliydi.
Güney Kore’nin cumhurbaşkanı seçilen Yoon Suk-yeol, ülke sisteminde kripto varlıklarını yasal olarak tanımlamak için net bir temel olmadan vergi koymanın tutarsız olacağını belirtti. Sonuç olarak, verginin kripto piyasası olgunlaşana ve şeffaflık ve yatırımcı korumasını sağlamak için yeni mevzuat iyice hazırlanana kadar ertelenmesi tercih edilebilir.
Tartışmalı yüzde 20 kripto vergisinin Ocak 2022’de yürürlüğe girmesi gerekiyordu, ancak ülkedeki milletvekilleri bunu 2023’e erteledi. Şimdi iki yıl daha ertelendi. Güney Koreli blok zinciri savunucusu Harold Kim’e göre, yüzde 20’lik vergi gecikmesinin bir nedeni, geleneksel borsadaki sermaye kazancı eşiğinin çok daha yüksek olduğu göz önüne alındığında, küçük kripto yatırımcılarının haksız yere hedef alınması olabilir.
Seçim kampanyası sırasında Suk-yeol, perakende yatırımcılara yardımcı olmak için sermaye kazançları vergisini kaldırmaya ve kripto varlıkların vergilendirmesini iki yıl ertelemeye söz verdi. Başkan Yoon’un Güney Kore’deki kripto ve Web 3.0 ekosistemi planlarına göre, Dijital Varlık Temel Yasası (DABA) 2023’te milletvekillerine tanıtılacak. Duruşu, her iki partiden politikacıların bin yıllık ve Z kuşağı seçmenlerine hitap etmeye çalışmasıyla geldi. cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce.
Bu tür kripto vergilerini uygulayan diğer ülkeler ciddi sorunlarla karşılaştı. Tayland, kripto kazançları için yüzde 15 vergi önerdi. Ancak, Tayland perakende tüccarları yeni vergilendirme politikası nedeniyle çileden çıktı. Hükümet sonunda vergi politikasından vazgeçmek zorunda kaldı. 1 Nisan’dan itibaren Hindistan, kriptoya yüzde 30 vergi getirdi. Ağır vergiler, yeni vergi yasalarının uygulanmasından sonraki haftalarda ticaret hacimlerinin yüzde 90’dan fazla düşmesiyle ülkenin kripto borsalarında hasara yol açtı.
Kaynak : Forbesindia