Bi Coin Bi Haber

ABD’de Enflasyon El Yakıyor!

Amerika Birleşik Devlet’inde (ABD) Haziran ayına ait enflasyon oranı açıklandı. ABD’de de enflasyon beklentilerin üzerinde çıktı.

ABD Enflasyonu devamlı yeni tepeler görmeye devam ediyor. Enflasyon oranı Haziran ayında yüzde 9,1 oranında aylık artış gösterdi.

Çalışma İstatistikleri Bürosu raporunda, “Son 12 ayda, tüm kalemler endeksi mevsimsel ayarlamadan önce yüzde 9,1 arttı” dedi. Benzin, barınma ve gıda endeksleri en büyük katkıyı yapan endekslerle birlikte, artış geniş tabanlıydı” dedi. ABD’deki Haziran ayındaki enflasyon artışı, 1981 yılının Kasım ayından beri en yüksek derecede yükseldiği için rekor kıran bir başka artış oldu.

ABD başkanı Joe Biden yönetimi, enflasyon oranı açıklanmasından sonra durumu toparlanarak ele aldılar. konuyu ele aldı. White House (Beyaz Saray) verilerin güncelliğini kaybettiğini ve TÜFE raporunun “gaz fiyatlarındaki yaklaşık 30 günlük düşüşün tam etkisini” yansıtmadığı şeklinde iddialarda bulundu. Beyaz Saray, daha sonra yaptığı açılamada “çekirdek enflasyonun” üst üste üçüncü ay düştüğünü dile getirdi.

Başkan Joe Biden’ın açıklamasında, “Önemli olan, bugünün raporu ekonomistlerin yıllık ‘çekirdek enflasyon’ dediği şeyin arka arkaya üçüncü ay düştüğünü ve yıllık ‘çekirdek’ enflasyon oranının yüzde altının altında olduğu geçen yıldan bu yana ilk ay olduğunu gösteriyor” dedi.

ABD Enflasyon Raporu Yayınlandıktan Sonra Hisse Senetleri, Altın ve Kripto Piyasaları Titriyor
Gerçek rapor yayınlandıktan sonra, Dow Jones Sanayi Ortalaması 400 puan kaybederken borsa önemli kayıplar gördü. Her büyük hisse senedi endeksi düştü ve bitcoin (BTC) fiyatı 19.900$ bölgesinden 13 Temmuz’un en düşük seviyesi olan 18.906$’a düştü. Değerli metaller de Çarşamba günü gümüşün %0,58 ve altının %0,41 değer kaybetmesiyle değer kaybetti.

Bunlarda Hoşunuza Gidebilir